Think Design Stassen | The Design Studio te Amsterdam • Think Design Stassen • TDS-ingenieur •

The Design Studio te Amsterdam

TDS


Medio 2009 is er een begane grond woning vrijgekomen in de Baarsjes.
Het is een renovatieproject waarbij ikzelf; ontwerper, leidinggevende en deels bouwer ben geweest.

Het project begon met het bouwen van een nieuw tuinhuis. De woning is vervolgens eigenhandig aangepakt. Sloopwerk binnenshuis gevolgd door het plaatsen van een staalportaal veranderde de woning aanzienlijk. Ook is een uitbouw gerealiseerd van twee en een halve meter diep in de volledige breedte.


Het nieuw verleggen en aanleggen van stand- en afvoerleidingen was noodzakelijk. Net als het nieuw aanleggen van water en CV leidingen ten aanzien van de nieuwe indeling. De studio wordt verwarmd door twee convector putten en vloerverwarming. De woning heeft natuurlijke ventilatie  met een mechanisch afzuig systeem.

De ruimte is zo ingedeeld dat de woonkamer grenst aan de achtertuin. De keuken en sanitaire ruimte zijn gecentraliseerd. De sanitaire ruimte is zo optimaal mogelijk ingedeeld dat er een toilet, douche, bad en een luxe wasmeubel in zit. De wasmachine is verstopt achter een afgeschuinde deur onder de gemeenschappelijke trap. De slaapkamer bevindt zich vooraan in de woning.


Om meer daglicht in de woning te krijgen is er een drie delig aluminium schuifpui geplaatst en een buitendeur met veel glas oppervlak. Om tot de maximale vloeroppervlakte van maar liefst 75m2 te komen is de oorspronkelijke gang verdwenen en de hal verkleind. Hiervoor moest de bestaande sanitaire ruimte worden verplaatst. Een doorkijk is hierdoor ontstaan van voor naar achteren.

Om een zo strak mogelijke afwerking te krijgen is de afbouwfase gerealiseerd door het bouwbedrijf Zemso. Deze aannemers hebben prachtig werk geleverd.


 

View Construction Photo's