Think Design Stassen | Think Design Stassen • Projects • Paramaribostraat te Amsterdam •

Paramaribostraat te Amsterdam


Particuliere opdracht.

Project datum: 2015


Het koppel Sandra & Tim hebben een hun eerste woning gekocht. De begane grond woning in Amsterdam gelegen aan de Paramaribostraat in de West Indische buurt. Het voldeed niet aan de gestelde eisen die zij voor hun toekomstige woning hadden. Daarom zijn zij over gegaan om het gemeentelijk monumentale pand te renoveren.

Meerdere ontwerpstudies zijn gemaakt, zelfs nog tijdens de bouwfase zijn er andere keuzes in het ontwerp gemaakt om hun droomhuis te verwezenlijken. De woning is volledig heringedeeld. Hierdoor is ook al het oude leidingwerk vervangen door nieuwe. Er zijn dragende en niet dragende wanden gesloopt. Zo is er een stalen binten constructie benodigd geweest om het gewicht van de bovenliggende verdiepingen af te dragen naar de fundering.


Een uitbouw van maar liefst 22 m² is gerealiseerd. De omgevingsvergunning is verkregen doordat het naastgelegen pand de ‘trendsetter’ is geweest. Hierdoor is een extra ruime slaapkamer gecreëerd met een ruime inloopkast. De woning heeft een zit annex eethoek gekregen, grenzend aan de nieuw vormgegeven terras.

De nieuwe achtergevel is van dezelfde soort bakstenen opgemetseld, net zoals bestaand met een vergelijkende kleur. Het voegwerk is uitgevoerd met een knipvoeg. In het nieuwe dak zit een lichtstraat voor extra daglicht toetreding. De dakrand is afgewerkt met een verzinkte dakafdekker met dakkraal. De hemelwaterafvoerpijpen zijn uitgevoerd in verzinkt staal. De nieuwe kozijnen zijn in plaats van kunststof, houten kozijnen geworden omdat dit meer aansluit met de monumentale voorgevel.