Think Design Stassen | Think Design Stassen • Freelance Bouwkundig |BIM| Ingenieur • Services (Dutch) •

Services (Dutch)

™_Think Design Stassen

Zelfstandig bouwkundig ingenieur.
In te schakelen bij Woning & Utiliteitsbouw, Transformatie & Herbestemmingsprojecten. Zowel voor bestaande (renovatie) als nieuwbouw.

Geeft bouwkundig advies, ontwerpt en berekend. Doet inmeten en realiseert bouwkundig technisch tekenwerk voor zijn opdrachtgevers. Van het bouwtechnisch ontwerpen in 2D (CAD) tot het modelleren en visualiseren in 3D (BIM & Virtual Reality).

Visualisaties & Virtual Reality

Om een goede indruk van het bouwwerk te krijgen en wel een betere beleving, kan het project ook in Virtual Reality worden uitgewerkt. De maatvoering komt hierdoor echt tot leven. De toekomstige ruimten worden eventueel met interieur gemodelleerd. Zo kan de klant en ook de bouwer (aannemer) het toekomstige bouwproject zien.

TDS realiseert 3D-(BIM) Bouwkundig tekenwerk, visualisaties & 3D-impressies van zowel interieur als exterieur. Met passie voor het vak, aandacht voor detail en met zorg wordt uw droomproject voor u inzichtelijk gemaakt.

Visie & Duurzaamheid

Een bouwwerk moet aangrijpend zijn. In welke context dan ook. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant.

De buitenschil vormt als het ware de 'regenjas' van het bouwwerk. Dit kan niet alleen qua eis een mooi afgewerkt (glad en strak) zijn, ook de bouwtijd is belangrijk. Zo ook de buitenschil die aan steeds strengere wetten en regelgeving moet voldoen. Investeren in uw woning voor meer comfort en een betere behaaglijkheid binnenshuis.

Duurzaamheid staat voorop. Duurzaam ontwerpen, energie neutraal of misschien zelfs wel zelfvoorzienend met zonnecollectors & zonnepanelen op het dak? Met veel aandacht worden de (bouw)materialen gekozen. Sterk, robuust en slijtvast. Het liefst nog met zoveel mogelijk (her)gebruikte materialen.

Het ontwerptraject

Het traject van een bouwobject (project) wordt gefaseerd doorlopen, van initiatief tot aan de realisatie, het blijft een proces wat constant in beweging is.

Wanneer de definitie van het bouwwerk bekent is begint de ontwerpfase; SO, VO, DO. (vaak gedaan door een Architect) Waarna de opvolgende fasen van het bouwtechnisch ontwerp volgen; BA (Bouwaanvraag ofwel omgevingsvergunning), BS (Bestek) en WT (Werk en/of uitvoeringsfase).

Think Design Stassen overlegt in samenwerking met zijn opdrachtgevers de persoonlijke eisen en wensen. Brengt het (bestaande)bouwproject in beeld. Analyseert, ontwerpt en stelt het bouwkundig technisch tekenwerk op. Desgewenst wordt ook de omgevingsvergunning voor u aangevraag.

Bouwkundig Technisch Tekenwerk

Het desbetreffend project wordt weergegeven d.m.v. plattegronden, gevels, doorsneden, detaillering (meest oog bepalende aansluit details) en daarbij komen ook 3D weergaven aan bod. Het gemaakte bouwkundig tekenwerk zal niet alleen helderheid aan een bouwwerk geven. Het draagt ook bij aan een kwalitatief & hoogwaardig eindresultaat.

Het geleverde tekenwerk wordt op schaal getekend en verschaft de juiste informatie. De tekeningen worden verduidelijkt d.m.v. tekst en symbolen, maatvoering en hoogtematen, arcering en materiaalaanduiding en wordt met de juiste aansluitdetails geleverd.

3D-Printen

De derde industriële revolutie heeft ook Think Design Stassen bereikt. Van een digitaal bestand naar een tastbaar object. Van alledaagse objecten tot prototypes en maquettes op schaal. TDS realiseert op aanvraag 3D-geprinte objecten (op maat).

De Ultimaker 2 Extended is een fused deposition modeling printer. Afgekort ook wel een FDM-printer genoemd. Met zijn bouwvolume van 22.3 x 22.3 x 30 cm (lxbxh) en een laagresolutie van 20 micron (0.02 mm) kan er zeer groot en toch gedetailleerd worden geprint.

Een idee wordt omgezet naar een 3D-ontwerp waarna het uiteindelijk 3D-geprint kan worden met diverse filamenten. Zoals; rubber, carbon, hout en kunststof (PLA, PLA/PHA en ABS). Volg de voortgang & ideeën van de 3D-geprinte projecten op TDS BLOG.

Egyptian Hieroglyphics

De Egyptische hiërogliefen bevatten gedetailleerde informatie over de geschiedenis van het Egyptische schrift en de wiskunde, het gebruik van de verschillende soorten symbolen, hoe je je naam schrijft, hoe je de namen van koningen herkent en het verhaal van de schrijver die laat zien hoe papyrus wordt gemaakt.

Het script werd ongeveer vierduizend jaar voor Christus ontwikkeld en er was ook een decimaal systeem van nummering tot een miljoen. In tegenstelling tot andere culturen werden de vroege beeldvormen nooit weggegooid of vereenvoudigd, waarschijnlijk omdat ze zo mooi zijn om naar te kijken. Hiërogliefen werden door de Egyptenaren "de woorden van God" genoemd en werden voornamelijk door de priesters gebruikt.

Er zijn meer dan 1100 hiëroglifische illustraties, waaronder 450 Egyptische woordvoorbeelden en meer dan 650 hiërogliefen uit de Gardiner-lijst.